Svenska CSS och norska N2 Applied har ingått ett spännande samarbete med syfte att göra det möjligt för lantbrukare att förädla kogödsel på sina egen gård. N2 Applieds banbrytande plasmateknik minskar utsläppen av metangas med upp till 99 procent och CSS skall tillverka en viktig komponent som gör tekniken möjlig.
Carl Hansson, VD på N2 Applied, beskriver teknologin som en möjliggörare för bönder att producera sin egen gödsel med minimala utsläpp. Han betonar att kväveutsläpp från konst-och djurgödsel är ett miljöproblem och att N2 Applieds teknologi bidrar till att lösa denna utmaning.
- Vår teknologi innebär att bonden kan göra om djurgödsel till det som kallas "Nitrogen enriched organic fertilizer" genom att vi tillsätter kväve samtidigt som vi stabiliserar och stoppar utsläppet från gödslet. Det gör att vi kan producera mer mat med mycket mindre utsläpp, förklarar Carl Hansson.
Metoden gör att den enskilde lantbrukaren kan minska klimatpåverkan med 30 procent och utsläppen av metangas med 99 procent.
Pålitlig partner
Complete Solution Seffle (CSS) med bas i värmländska Säffle har i uppdrag att tillverka en kritisk komponent som utgör kärnan i den specialinredda container som ska stå på bondgården. Carl Hansson uttrycker förtroende för CSS förmåga att uppfylla de höga kraven på kvalitet, precision och hållbarhet.
- Vi är trygga i beslutet att samarbeta med CSS. Framöver kan samarbetet komma att utökas och CSS får ansvara för andra komponenter eller större delar av systemet, konstaterar Carl Hansson.
Den tyska licensierade tillverkaren GEA, en av världens största tillverkare av lantbruksutrustning, har ambitiösa mål att sälja 10 000 enheter fram till år 2030.
Skapar arbetstillfällen
Felix Proper, försäljningschef på CSS, är entusiastisk över de positiva konsekvenserna av partnerskapet med N2 Applied.
- Förutom att det innebär flera nya arbetstillfällen här hos oss så finns det också ett väldigt fint symbolvärde eftersom vi får vara med och bidra till bättre värld där vi kan säkerställa matförsörjning utan det fossila beroendet.
För ytterligare information, vänligen kontakta:
CSS: 0533 69 10 18 / felix.proper@csseffle.se
Kontakta oss gärna så pratar vi om mer om hur vi kan hjälpa er.
Tack för att du kontaktar oss, vi återkommer så fort vi kan.
Oj då. Något blev fel. Försök igen om en liten stund.
Gods: Industrigatan 3. SE-661 32 Säffle